Over Jozef

Vanuit mijn achtergrond, kennis & ervaringen als psycholoog, coach & trainer heb ik een aanpak ontwikkeld voor Rauwe Boon, de aangesloten professionals en de professionals die wij ondersteunen in hun ontwikkeling.

Ik vind het inspirerend om de visie & ambitie die ik heb te mogen vertalen naar diensten waar de andere rauwe bonen en onze omgeving van profiteren. Het is altijd mijn droom geweest om een bedrijf als Rauwe Boon met een eigen aanpak op te richten en succesvol te maken. Mijn doel is daarom ook om een bedrijf te zijn en te blijven waar deze visie, ambitie en droom verder worden uitgewerkt, waar andere professionals zich aan willen verbinden aan waar diverse zelfstandigen, professionals, teams & organisaties mee willen samenwerken.

[vc_tta_accordion]

Eerlijk: Het begint allemaal bij eerlijkheid. Door eerlijk te zijn maak ik de weg open naar vertrouwen. Het is soms spannend, maar je weet meteen waar je aan toe bent bij mij.
Open & transparant: Ik deel graag wat het maakt dat ik bepaalde keuzes maak en ik deel ook graag wat iets mij mij doet.
Direct & confronterend: Ik praat het liefst over de zaken waar het echt om gaat. Het vermijden van confrontaties kost ons alleen maar energie, ik besteed deze energie het liefste aan andere zaken.
Uitnodigend: Ik nodig mensen graag uit om vanuit hun authentieke zelf keuzes te maken, in beweging te komen en van betekenis te zijn. Soms doe ik het voor, soms pak ik tijdelijk iemands hand en een ander keere krijgt de ander een steuntje of duwtje in de rug.
Creatief: Naast het uitvoeren ben ik graag bezig met het bedenken en concreet maken van nieuwe ideeën & visies. Het liefste hang ik ons hele hoofdkwartier vol met whiteboards.

Ik heb een passie voor het zichtbaar maken van talent en het vergroten van het inzicht in je eigen gedrag en patronen. Ik vind het belangrijk je bewust te maken van je eigen aandeel in de situaties die spelen, zodat jij zelf verantwoordelijkheid kunt nemen en positieve verandering kunt aanbrengen waar
jij dat belangrijk vindt. Jij en jouw vraag staan centraal gedurende het gehele traject, niet mijn aanpak of technieken. Dit is naar mijn mening wat deze manier van coaching zo krachtig maakt.

Door waarderend met jou in gesprek te gaan wordt er een veilige omgeving gecreëerd die het mogelijk maakt om op een nieuwe manier naar de realiteit te kijken. Samen maken we zo op een prettige wijze contact met jouw sterktes, krachten en mogelijkheden. Met coaching bied ik jou de juiste handvatten aan voor nieuwe en bij jou passende mogelijkheden en perspectieven. Je ontdekt wat jouw talenten en sterke punten zijn, maar je leert ook met mogelijke belemmeringen om te gaan. Ik sta niet voor verandering, maar voor blijvende verandering. Mijn aanpak richt zich daarom op de kern van hetgeen er speelt, met een praktische vertaling naar het hier-en-nu. Pas als de kern zichtbaar is, heeft coaching blijvend effect. En als de vertaling naar het hier-en-nu helder is, weet jij meteen wat je morgen anders kunt doen om beter resultaat te behalen.

[/vc_tta_accordion]