Doeluitspraak voor Rauwe Boon

Met deze blog wil ik wat anders aan jullie meegeven. Ik wil namelijk een voorbeeld geven voor het maken van een doeluitspraak vanuit mijn eigen beleving. Een doeluitspraak is een wens die je hebt voor de toekomst en waar je doelen / acties aan kunt verbinden. Het leek mij passend om ook wat meer te schrijven over de persoonlijke kant van Rauwe Boon, om te laten zien dat ook coaches en trainers bezig zijn met hun zingeving en identiteit.

Mijn reis als coach, trainer en ondernemer is begonnen het moment dat ik afstudeerde als psycholoog. Ik wist één ding zeker en dat was dat ik voor mijzelf wilde beginnen, direct na mijn opleiding. Aan motivatie en ambitie was en is er bij mij geen gebrek, aan de invulling van een passende aansluiting op mijn carrière kon nog gewerkt worden. In deze blog deel ik mijn doeluitspraak voor Rauwe Boon die ik deze week weer helemaal opnieuw gemaakt heb. Het zijn namelijke dynamische uitspraken en na elke ervaring kan je doeluitspraak weer bijgesteld worden.

Een klein beetje context

Hieronder geef ik wat meer context hoe ik over mijn werk denk zodat het duidelijk wordt waar mijn doeluitspraak vandaan komt.

Coachen en trainen betekent voor mij: samen met de ander onderzoeken, ontwikkelen en concreet maken hoe hij zo optimaal mogelijk functioneert. Wat ik mensen gun en waar ik mensen volledig in ondersteun is dat ze zichzelf kunnen zijn (thuis, op werk en in de maatschappij), zich mentaal en lichamelijk fit voelen en dat ze actief bezig zijn en blijven met het vervullen van hun droom. Ik faciliteer enkel de ander in zijn groei en ontwikkeling, hij is zelf verantwoordelijk en dus volledig eigenaar van deze processen.
Wat ik tot slot belangrijk vind tijdens het coachen en trainen is de sfeer en relatie die ontstaat tussen de coach / trainer en de coachee / deelnemer. Ik geloof dat deze relatie een combinatie is van: formeel en informeel, veilig en uitdagend, open en kwetsbaar, inspirerend en confronterend, warm en rauw. Deze relatie is voor mij ontzettend bijzonder en raakt mij keer op keer en op verschillende manieren. Hoe zou het zijn als we allemaal op deze manier, hetzij een klein beetje, met elkaar in contact staan? Ik kom hier in een toekomstige blog op terug!

Mijn doeluitspraak

Hieronder kun je mijn persoonlijke variatie op de doeluitspraak oefening vinden met daarbij mijn antwoorden.

[vc_tta_accordion]

Mijn antwoord

Het is mijn ambitie om met Rauwe Boon over 3 jaar een sterke positie te hebben als het gaat om persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Ik heb niet de intentie om het grootste bureau te worden, maar wel de scherpste en zo inspirerend als het maar kan. Het lijkt mij prachtig als mensen en bedrijven specifiek bij ons terecht komen voor onze rauwe methode en dat het ervaren wordt als een toegevoegde waarde in de maatschappij en het werkveld. Met het team wil ik verder ontwikkelen in onze krachten en vaardigheden, van elkaar en met elkaar leren en samenwerken aan gave uitdagende projecten. Samen het werk doen waar wij het gelukkigst van worden!

Voor mij betekent dit persoonlijk een combinatie tussen coachen, trainen, de Rauwe Boon methode verder ontwikkelen, het team begeleiden en faciliteren en het bedrijf steviger maken. Ik wil mensen bewust maken zodat ze bewust andere keuzes maken met een positief effect op hun eigen omgeving.

A. Ontwikkeling van mensen

B. Ontwikkeling van nieuwe diensten

C. Bijdrage leveren aan maatschappij en omgeving

A. Mensen die bewuster willen worden van zichzelf en hun zingeving

B. Mensen die gepassioneerd zijn om het verschil te maken

C. Mensen die willen weten en voelen hoe ze een positief effect op henzelf en de omgeving kunnen hebben.

A. Ik wil graag mensen bewuster maken van hun identiteit, kwaliteiten en zingeving door middel van coaching / training, zodat ze met die kennis bewust andere keuzes gaan maken.

B. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij door mensen te activeren / motiveren om een positief effect te hebben op hun leefomgeving.

C. Ik wil graag nieuwe trainingen, workshops, oefeningen ontwikkelen om mensen te inspireren het verschil te maken (thuis, op werk en in de maatschappij).

[/vc_tta_accordion]

Meer weten en zelf aan de slag

Download de oefening hieronder om meteen aan de slag te gaan.

DOWNLOAD