Als zoon van een tuinder

Als zoon van een tuinder uit het Westland was ik vanaf mijn geboorte voorbestemd als de vanzelfsprekende bedrijfsopvolger. Dat was toen gewoon zo! En er was lange tijd niets in mij wat daar tegenin ging.

Zo ging ik aan de start in het tomatenbedrijf (van mijn vader met zijn broers). Ik ging, naast het werken in de tuin, mezelf ook bijscholen in de tuinbouwteelt, technieken etc.

En zo kwam ik andere bedrijfsopvolgers en ook andere organisaties tegen. Ik dook helemaal in de wereld van tomaten en ontmoette veel mensen. De wereld bleek groter en anders te zijn, dan ik had gedacht.

john-team

Ik heb meer met mensen

Ik ontdekte al werkend in de tuin, dat ik eigenlijk helemaal geen ‘groene vingers’ had. Ik heb ‘gewoon’ meer met mensen dan met planten. Dat inspireert mij. Ik wilde naar buiten. Met mensen aan de slag, maar daarvoor moest ik eerst nog in gesprek gaan met mijn vader die rekende op mijn bijdrage in de familiefirma. Ik raapte al mijn argumenten en emoties bij elkaar en vertelde het hem al snotterend en stotterend.

Het kwam over en het had nog zeker een half jaar nodig voor mijn vader mij toegaf dat het een juiste stap was geweest.

Dat alles gaf en geeft me de inspiratie waar ik op verder kon gaan. Ik heb toentertijd bewust een andere keuze gemaakt en daar wil ik ook graag andere professionals bij ondersteunen.

Nieuwsgierig geworden?

Welke moeilijke keuze heb jij gemaakt? Of welke moeilijk keuze wil jij nog gaan maken? Neem contact met ons op en ik ondersteun je hier graag in!

Wil je iedere maand een dergelijk verhaal in jouw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief door hieronder (in de footer) jouw gegevens in te vullen!