Over muriel

Muriel is als GZ-psycholoog onze specialist in het behandelen van psychische klachten. Soms is het zinvol om eerst te werken aan klachten voortkomend uit overspanning, burn-out, angst, depressie of trauma, alvorens met een persoonlijke ontwikkelingsvraag aan de slag te gaan of verder te komen. Muriel springt dan graag met een aantal positief psychologische sessies in vóór of tijdens onze ontwikkeltrajecten.

Onbevangen: Ik vind niks of niemand gek of raar; voor ieder gedrag is een goede reden of verklaring.
Nieuwsgierig: Ik ben nieuwsgierig naar die reden of verklaring en zal dit dan ook graag samen met jou onderzoeken.
Positief: Er zijn altijd uitzonderingen op een probleem: Wanneer speelt het probleem niet of minder? Wat doe jij dan anders? We gaan door met wat werkt en gaan iets anders doen als iets niet werkt.
Doelgericht: We werken aan wat jij bereikt wilt hebben aan het einde van het traject en houden de voortgang in de gaten.
Breed opgeleid: Ik ben BIG-geregistreerd GZ (gezondheidszorg)-Psycholoog en erkend cognitief gedragstherapeut. Daarbij ben ik opgeleid in EMDR behandeling, in te zetten voor traumaverwerking, een negatief zelfbeeld of rouw. Tot slot ben ik bedreven in Mindfulness en Acceptance & Commitment therapie.

Mijn missie is ont-wikkelen. Ik wil het jou makkelijker maken om te werken aan jouw persoonlijke leerdoelen. Soms moet je daarvoor eerst of tussentijds aan de slag met meer dieperliggende psychologische issues of klachten. Ook dát is persoonlijke groei.

Mijn werkwijze is doelgericht en we maken gebruik van die methodieken die passen bij jouw doel. Rauwe Boon zit vlakbij het Haagse bos, waardoor we ook gemakkelijk een wandelsessie kunnen hebben. Voor veel psychische klachten is beweging immers het devies. We doen in ieder geval wat voor jou werkt en wat bij jou en jouw doel past.