Over John

Waar ik mij onder andere in onderscheid is mijn ‘rechttoe-rechtaan’ benadering. Ik weet vanaf het eerste moment goed af te stemmen op de betrokkenheid van de mensen en ik pik zo uitstekend op wat er binnen een bedrijf afspeelt. Doordat ik meteen zie wat er moet gebeuren, kan ik adequaat en duidelijk terugkoppelen wat de haalbaarheid en resultaten zijn van een traject of project.

Ik beperk mij in mijn aanpak niet enkel tot het individu, maar ik richt mij ook op het samenspel tussen de diverse professionals, teams en afdelingen binnen een organisatie. Ik zie een traject namelijk als een geheel waarin eenieder wordt meegenomen, aangesproken en geconfronteerd met zijn / haar eigen aandeel.

Ervaren: Met meer dan 20 jaar ervaring als zelfstandig trainer van mensen heb ik bij veel bedrijven ‘in de keuken gekeken’ en bovenal veel mensen begeleid in hun ambities.
Intuïtief: Ik hoor de vraag achter de vraag & ik overzie het krachtenveld.
Eerlijk: Ik ben eerlijk en deel desgevraagd mijn indrukken met je.
Bruggenbouwer: Ik leg verbindingen daar waar men neigt af te haken. Ik zie mogelijkheden en ga het gesprek & contact aan.

Ik zie het als mijn missie om professionals te ondersteunen die meer zichtbaar willen zijn, professionals die bijvoorbeeld in weerstand zitten en daar uit willen komen. Mijn eigen thema is namelijk ‘van strijd naar samenspel’, waarmee ik aangeef dat ik niet bang ben voor weerstand en dit juist opzoek en mee aan de slag ga.

Ik ben erachter gekomen dat met name jonge professionals en ‘oude rotten’ de mensen zijn waar ik van nature de beste aansluiting vind. Dit zijn in het bijvoorbeeld jongvolwassenen die in het bedrijfsleven van alles meemaken wat ze (nog) niet geleerd hebben. Ze gaan vechten (inhaken) of vluchten (afhaken) en ik ondersteun ze juist om verbinding te maken.

Ik vind het belangrijk om te werken vanuit de aanwezige potentie en kracht binnen het individu, maar ook binnen het team en binnen de organisatie. Ik doorbreek patronen om verder te komen in de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Daarbij ben ik, in het proces van groei: rauw, eerlijk en confronterend. Ik sta er voor dat alles wordt besproken en geen zaken onder de tafel blijven.

Mijn aanpak kenmerkt zich als direct, eerlijk, met een goede balans tussen persoonlijk en organisatiegericht werken. Ik begeleid op een manier die bij de deelnemer(s) aansluit. Luisteren en vragen is mijn gereedschap. Van daaruit zorg ik ervoor dat niet alleen het individu, maar ook de omgeving meegenomen wordt in de veranderde manier van (samen) werken.

Doordat ik een groot aantal diverse trainingen gegeven én zelf gevolgd heb kan ik volledig aansluiten bij de deelnemers en ze van daaruit op meerdere manieren meenemen richting het vooropgestelde doel.